روزنامه لوموند فرانسه در گزارشی نوشت اسرائیل پس از حمله ۷ اکتبر حماس، به شکل عامدانه دست به انتشار اطلاعات گمراه‌کننده زده است.

طوفان الاقصی

به گزارش همشهری‌آنلاین، محافل اسرائیلی پس از عملیات طوفان‌الاقصی در ۱۵ مهر سال گذشته، به شکل گسترده دست به روایت‌سازی‌های دروغین و شایعه‌پراکنی‌ها در خصوص «جنایات نیروهای عزالدین قسام» زدند؛ از مهم‌ترین این شایعه‌ها دروغ بریدن سر ۴۰ کودک به دست نیروهای حماس بود که به شکل وسیع اشاعه پیدا کرد.

این قصه‌پردازی تا جایی رفت که «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا نیز در یک سخنرانی در نشست رهبران یهودی در کاخ سفید این دروغ را تکرار کرد و حتی گفت که عکس‌های این سر بریدن را دیده است؛ هرچند سپس سخنگوی کاخ سفید تلاش کرد سخن بایدن را اصلاح کند و بگوید که سخن بایدن با تکیه بر گزارش رسانه‌ها بوده و او تصویری در این باره ندیده یا به طور مستقل تایید نکرده‌ است.
لوموند در گزارش خود به ریشه‌های این شایعه پرداخت و نوشت که مقامات رسمی اسرائیل در واکنش به این شایعه نه تنها آن را تکذیب نکردند، بلکه آن را دست مایه حمله علیه حماس قرار دادند.
این روزنامه فرانسوی نوشت که اقدام به تحقیق در این باره کرده و در این خصوص با «ساموئل وری» خبرنگار خود در فلسطین اشغالی مصاحبه کرده است. ساموئل وری در میان دهها خبرنگاری بود که پس از حمله حماس وارد کیبوتس «کفار عزه» شده بود.
«ساموئل وری» به لوموند گفت: «وقتی وارد کیبوتس شدم همه جا پر از جسد بود، کشته‌های اسرائیلی‌ها در کیسه‌هایی پیچیده شده بود و جنازه نیروهای حماس نیز گوشه و کنار افتاده بود، مسئولین روزنامه با من تماس گرفتند و گفتند که آیا چیزی از بریدن سر کودکان دیده ام یا نه، به آن‌ها گفتم که من نیز در شبکه‌های اجتماعی خوانده‌ام، اما چیزی که چنین اتفاقی را تأیید کند، وجود نداشت».
این خبرنگار روزنامه لوموند افزود: «هیچ سربازی در این باره با من حرف نزد، با شش نفرشان گفت‌وگو کردم هیچ کدام اشاره‌ای به بریدن سر کودکان نکرد، آن‌ها از روز قبل حمله در آن‌جا بودند، هیچ کدام از نظامیان در این باره با هیچ کدام از رسانه‌ها صحبتی نداشت».
این خبرنگار همچنین گفت که با دو سازمان امدادرسانی اسرائیلی که در لحظات اولیه واقعه در صحنه حضور داشتند نیز گفت‌وگو کرده است، اما آن‌ها نیز هیچ اطلاعی از ذبح کودکان به دست حماس نداشتند.
«ساموئل وری» تأکید کرد: «آن‌ها [مقامات اسرائیلی] تلاش کرده‌اند تا حماس را به عنوان "شر مطلق" به تصویر بکشند».

در این میان «یوسی لانداو» مؤسس گروه امدادرسانی «زاکا» که یک گروه تندروی یهودی است، گفته بود که با چشمان خودش سر بریدن کودکان اسرائیلی به دست نیروهای حماس را دیده است، سپس روزنامه هاآرتص نوشت که گروه «زاکا» وضع مالی بدی دارد و یوسی لانداو با این دروغ تلاش داشته تا توجهات را به خود جلب کرده و کمک‌های مردمی بیشتری جذب کند.
روزنامه لوموند در ادامه گزارش خود دروغ «پاره کردن شکم زن حامله و کشتن جنین» به دست نیروهای حماس را نیز به شدت تکذیب خواند و آن را دروغ دانست.
یک روزنامه‌نگار اسرائیلی اما در بیان ریشه این دروغ به لوموند گفت: «عدد ۴۰ را مایکل لیوی پزشک یگان ذخیره برای اولین بار به رسانه‌ها گفت». مایکل لیوی خود این روایت را قبول ندارد و به لوموند گفت که فقط یک کودک را دیده که سرش را بریده بودند؛ همین ادعا نیز هیچ تناسبی با واقعیت‌ها ندارد، چرا که طبق آمار کوچکترین فرد کشته شده در روز حمله حماس ۱۴ سال داشت و سرش نیز بریده نشده بود.

کد خبر 842540
منبع: فارس

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha